オゴノリ類5種の発芽体の生育に及ぼす温度,光量,塩分の影響 Effects of Temperature, Irradiance and Salinity on the Sporelings Growth of Five Gracilarioid Species (Rhodophyta) in Laboratory Culture
馬場将輔 Masasuke Baba
17
第23号
732KB
Keyword:オゴノリ属,ツルシラモ属,成長,光量,塩分,発芽体,温度
魚介類中のダイオキシン類の蓄積特性 Accumulation Characteristics of Dioxins in Marine Fishery Products
柴崎道廣・林 正裕 Michihiro Shibazaki and Masahiro Hayashi
45
第23号
1.5MB
Keyword:ダイオキシン類,蓄積特性,脂質,異性体組成,経年変化,BSAF
低水温期におけるアイゴ未成魚のアラメ摂餌と水温の関係 Effect of Temperature on the Feeding Activity of Young Rabbitfish Siganus fuscescens on Brown Alga Eisenia bicyclis during Winter Season
長谷川一幸・磯野良介・島 隆夫・渡邉幸彦・渡邉裕介・箕輪 康 Kazuyuki Hasegawa, Ryosuke S. Isono, Takao Shima, Yukihiko Watanabe, Yusuke Watanabe and Yasushi Minowa
4
第23号
511KB
Keyword:アイゴ,アラメ,水温,摂餌量
沿岸性魚類14種の温度耐性 Temperature Tolerance of Fourteen Japanese Coastal Fishes